Roden heeft een eigen theater en cinema!

Het is vrij bijzonder, maar Roden heeft een eigen theater. In een historisch pand aan de Brink is dit theater alweer meer dan tien jaar een vaste waarde in het dorp. Omdat de Winsinghhof een klein theater is met 147 zitplaatsen, is de sfeer bijzonder intiem. We zeggen dan ook wel eens dat je bijna bij de artiest op schoot zit!

Cabaretiers

Artiesten uit alle geledingen komen graag naar De Winsinghhof. Niet zelden zien toeschouwers hier grote namen optreden. Middenin de coronaperiode in 2020 kwam Youp van ’t Hek naar Roden waar hij een bijzondere seizoenstart verzorgde voor slechts 30 man met dank aan de destijds geldende maatregelen. Ook cabaretiers Freek de Jonge, Paul van Vliet en Bert Visscher deden de Winsinghhof al eens aan. In 2023 koos Yochem Meijer Roden als één van de plekken waar hij zijn try-outs geeft. Kaartjes waren binnen drie minuten uitverkocht.

Programmering

Bij de programmering wordt er elk seizoen een kritische afweging gemaakt in het aanbod. Bezoekers kunnen rekenen op een aangename mix van gevestigde namen en nieuwe talenten en een ruime keuze aan toneel, muziek en kindervoorstellingen. Overigens komen bezoekers niet álleen op de geprogrammeerde acts af. Zij roemen stuk voor stuk de sfeer van het theater en de kleinschaligheid. Even nazitten in de sfeervolle foyer is altijd gezellig. Daarnaast steunt het theater op een trouwe groep Business Friends. Met een financiële bijdrage maken zij al jaren mede mogelijk dat het theater Roden kon versterken.

Cinema

De Winsinghhof is niet alleen een theater, maar ook een cinema. In de vakanties draaien hier de leukste films. Ook hier is het aanbod gevarieerd en kunnen zowel volwassenen als kinderen even lekker in de rode stoelen duiken. Elke twee weken draait er op maandagavond in de Filmclub een goede film.

Theaterdirecteur

Momenteel is Jacob Fröhlich directeur en programmeur van de Winsinghhof. Hij volgde Natalie Straatman op die het theater in 2021 na 3,5 jaar aan het roer te hebben gestaan, verliet. Fröhlich spreekt van een theater dat een goede naam heeft. Dat dit theater in een dorp staat, betekent niet dat het aan professionaliteit inboet: stoelen, geluid en techniek zijn van hoge kwaliteit. Een ervaren team werkt samen met vrijwilligers om elke bezoeker een heerlijke avond uit te bezorgen. Het kan maar zo zijn dat Fröhlich zelf de loper uitrolt en dat echte Rodenaren zelf de bar bemannen, maakt het ook extra gezellig hier.